Tagga

Så grymt taggad för att tävla nu!! Dressyren vet jag redan att vi kommer att komma sist haha så vi kommer satsa mer på hoppningen. Men mitt mål i hoppningen är mest bara att vi tar oss runt banan och sitter kvar haha. Haha och hoppas på att han inte busar eller stannar efter hindret :P Då är jag nöjd men självklart kommer vi göra vårt bästa!

Känns riktigt spännande då jag inte riktigt kan Alvin än. Nina är lätt på tävling Man bara släpper efter på tyglarna när man fått start signal då börjar hon galoppera själv och sen är det bara att styra och försöka hänga med ^^

I första klassen ska jag ta det lugnt med Alvin och ha som en "test" klass och se hur han vill ha det som :)

I Näske är det en liten kort bana 20x40 tror jag det är och dom brukar trycka in ca 12-14 hinder det är riktigt trångt. Synd att nino inte kan följa hon går bäst på korta banor.

Längtar verkligen tills september då omg 2är då pärlan ska få följa.

Men ska försöka hitta några fler hopptävlingar där emellan någon helg då jag inte jobbar..

Startlistorna

Nu ligger startlistorna ute inför söndagen :D

Det är första delen av Nolaskogscupen känns som en bra start för att börja hoppa Alvin i och kolla hur det går:)

Vi kommer rida LB:1 och två lättare klasser i hoppning LÄNGTAR!

Present

Alvins present idag fick bli en ny grimma och ett flugpannband i samma färg och självklart så fick nina samma sak fast i rosa.
Det fanns inte tävlingsluvor i alvins storlek så nu ska jag fara på granngården och kolla istället och köpa ett hönät + transportgrimmskaft om det finns.

Jag vet att jag har två helt nya transsport grimskaft någonstans men jag orkar inte leta dom lättare att köpa nytt!

Lastning

När hästarna börjat vakna till liv igen efter öugnandet så tänkte jag att jag passar på att försöka lasta dom tillsammans och stänga för bakom Nina igen medans dom fortfarande är lugn hehe.

Vilket fungerade utmärkt, Nina var först lite tveksam till att gå in när Alvin redan stod där men sen när hon väl var på plats så hade hon inga problem att stå där inne och äta hö med alvin! Ingen panik ingenting, och alvin brydde sig inget om att få en kompis <3

Tandläkaren - check

Tandläkaren klar för den här gången och som jag trodde så var nina vass inne i munnen och hade några hakar.
Även Alvin hade en hake känns skönt att fått ordning på det!

Mangnusson är riktigt bra tandläkare, förklarar bra och låter mig känna både innan och efter för att känns skilnaden , sen gav han mig även några tips för att hålla hästarna i trim i sommar då nina vet hur man lägger på sig, så det tackar vi för :)


Alvins favoritsyssla i hagen:

Underbara hästar<3

Jag skrittade ut i skogen med Alvin en sväng idag testade en ny stig då vägen upp till dom andra fortfarande är avstängd. Det har ju inte alltid gått så bra att rida ut på Alvin själv då han tcker det är lite jobbigt att vara utan sina ston.

Men han var jätte snäll idag och så när vi ska vända och gå hem så kommer det en skol klass på 25-30ungar alla i olika färgglada kläder och alla springer rakt i mot oss och känner hur alvin blir stel som en pinne så jag hoppade av honom ifall han skulle få för sig något.

Haha jag tänkte antingen så vänder han och spinger över mig eller så gör han alltid och skenar hem och dödar några ungar på vägen haha men barnen satte sig ner så alvin fick stå och kolla en stunden innan han bestämde sig för att dom inte var så farliga. Haha alla barnen skulle fråga saker dom tyckte det var konstigt att han hade tuppkam för hästars man hänger ju. En ung var för gullig
-Heter din häst tuppkam? För han har tuppkam är han en punkare?

Haha alltså underbara barn!

Sen Nina tog jag och galopperade på ängen = underbar känsla.
Hon galopperade i lugn galopp och hittade inte på något<3

Älskade underbara hästar<3

Alvin 10år

Idag fyller min finast älskade Alvin 10år<3 Ska fara på travshopen och köpa en present åt honom om jag hittar det jag vill ha :)

morning

Och jag som trodde jag skulle få sova ut i dag för en gångs skull. tydligen inte pappa ringde kl 8imorse och ville att jag skulle mäta om hur stor dekalerna skulle vara på transporten och sen att han pratat med MAgnusson hästtandläkaren och att han ska komma idag nu snart :O

Jag som hade mina planer för ridningen idag får skynda mig som en tok nu för att hinna till stallet och rida några minuter förhoppningsvis hinner jag rida båda två lite :)

Känns skönt att få kolla upp tänderna på både Nina och Alvin <3

Ska kolla om han kan se på ett ungefär hur gammal han tror nina är. Men går det efter den här bilden så är hon nog runt 10 skulle jag gissa. Haha skulle va surt ifall man skulle få veta att hästen är över 20år :P

 Bild lånad från google

Mejla

Sitter och mejlar över hur mycket bilder som helst till Nikki på hon och Moffie :)

Hårvård

Jag tycker det är viktigt att ha bra produkter till mitt hår och köper alltid inpackningar/schampoo/balsm hos frisören men har hittat den här hemsidan nu med riktigt bra priser

Kolla ni med man får 10%rabatt nu :D
http://glamaholic.se/varumarkenaoevo-c-62_239.html 

haha

Haha gumman vet hur man lyfter på benen iaf :P

:)

Tror mamma har en bra dag idag. Hon var snäll och betalade mina räkningar på stallhyran + 1 räkning till. Även fast inte hade bett hon om det. Så det snällt :D

Nu har jag mer pengar att spendera på mina hästar imorgon. Är sugen på att köpa en brun tävlingsluva till Alvin och ha på hopptävlingen. För jag verkligen älskar schabraket jag fick med till honom det är brunt och Alvins namn är broderat på det :)

Hästarna

Nina tömkördes idag för att redovisa projektarbetet. Sen red jag Alvin och hade lite konditionsträning :)

Alvin är verkligen så otroligt underbar<3 Finaste fjordingen som finns :)

Anmälan - Check!

Ja nu har jag gjort en anmälan på skolan och skickat in den.

Känns riktigt bra och jag hoppas verkligen att skolinspektionen får upp ögonen att det verkligen inte fungerar på den där skolan, iaf inte inom hästlinjen. Även fast anmälan inte kan hjälpa mig på något sett då jag bara har några dagar kvar tills student som hoppas jag verkligen att dom som börjar till hösten får en bättre och mer seriös utbildning än vad jag har fått!


Om någon som ska börja på Örnsköldsviks Praktiska Gymnasium Naturbruk inriktning häst så har jag bara en sak att säga.

BYT TILL EN ANNAN SKOLA!

Onsdag

Sitter och letar efter någon hemsida som säljer snygga pullarträns men hittar ingenting jag gillar.
Nina måste ha ett nytt då hennes är förstort och det passar Alvin mycket bättre. Jag har tre pullarträns åt Alvin nu och inget som passar åt Nina hon har så konstigt huvud haha hon kan ha full på längden men hon har så smalt huvud att hon skulle behöva cob där..

Tid bokad

Fick tag i massör/kiropraktikern idag så nu är tiden bokad 13/6 känns skönt att få lyxa lite för gulingarna :) Tror Känns skönt att få Alvin masserad innan finalen haha kan ju hoppas att han prestera lite bättre då :P

Har även pratat med hon som Alvin ska få bo hos under finalen. Trevlig människa! Tycker alla jag pratat med i östersund är trevliga skulle lätt kunna flytta dit!

Nu är det bara att försöka få pappa att komma ihåg att ringa tandläkaren imorgon och boka tid där med :)

Nino

Haha älskade lilla ponniesto<3 Nina var på riktigt bra humör idag och blev väldigt glad över att få hoppa haha älskar hennes höga benlyft när hon blir taggad! Tack till min tränare Johanna som alltid rider nina så bra:)

Alvin

Alvin fick ett lugnt pass idag :) Han var så söt när han låg och sov i solen lillhjärtat<3

mamma & pappa

Haha har glömt att säga att nu vet mamma och pappa om att Alvin är min dom fick reda på det för lite mindre än en vecka sen ^^ Mamma hade skällt ut pappa för att hon trodde att det var som köpt hästen åt mig och han fattade ingenting :P

Men som tur är blev dom inte så arg som jag trodde utan pappa skrattade bara över det och frågade om jag ville sälja Nino vilket jag absolut INTE vill! Det var det jag var mest rädd för att dom skulle säga att jag inte fick ha kvar hon men dom sa inte så mycket.

Pappa var glad att vi har en riktigt transport nu iaf :D Då slapp ju han köpa någon ;)


Transporten

Jag ska beställa dekaler till transporten med mitt och nina och alvins namn, har suttit och kollat på olika tecken snitt i evigheter känns det som, men idag hittade jag precis det jag ville ha! Så nu ska jag bort till stallet och mäta hur stort det ska vara så har jag tur har Mattias lite tid över imorgon så går vi in och beställer det :D

Sen så ska transporten ha nya navkapslar till sommar däcken det har min underbara pojkvän lovat att köpa åt mig innan final tävlingen :)

Sen så tänker jag inte lägga ut nå mer pengar på transporten fören tills i vinter då jag måste ha nya vinterfälgar. Dom som följde med var gamla volvo fälgar med ett eget borrat hål i varje fälg. Vilket är jätte farligt att ha då hjulbultarna inte ligger rätt då och dom ligger och som gnager och kan lossna då dom inte ligger helt stilla om man förklara så :P Så jag fick nya hjulbultar av pappi då dom var ojämna som suttit på vinterdäcken så dom gick knappt att få dit så vi bytte ut allihop.
Ibland är man verkligen tacksam över att ha en pappa med en egen bilverkstad! Billigt och smidigt ;)

Är jätte sugen på kromade fälgar till transporten eller lätt metall fälgar får se vad det blir som känns lite lyxigt att såna på vintern och bara navar på sommarn hehe

Helgen

Har haft hur mycket som helst att göra i helgen då min lärare skickade sms i fredags och sa att alla uppgifter skulle vara inlämnade tills idag måndag. Och hon hade sagt tidigare att jag hade två veckor på mig = inte glad!

Iaf så han jag få allting klart ändå men jag hade gärna lagt ner mer tid på projektarbetet.

Inlämnat idag:
Projekt arbetet
Hela svenska B kursen
2kapitel i matte A
Estet uppgiften.

Känns skönt att ha det bort gjort men. Självklart när man kommer till skolan och ska lämna in då det var så viktigt att det skulle vara inne tills idag. Så är ingen av mina lärare inom dom ämnena jag skulle lämna in till där.
Och läraren som sa att det skulle vara klart tills idag var inte heller där och har försökt få tag på hon både genom att ringa och skicka sms men hon svarar inte, känns som en riktigt seriös skola!

Kolla upp

Ja nu är det två saker som ligger som prio 1 Jag ska ta ut häst tandläkaren och en som kollar upp ryggen och sånt på dom. Har ett nummer till en tjej som jag bara hört bra om nästan alla på ridskolan och på travet använder sig av hon!
 
Här är hemsidan iaf :) http://www.shtf.se/index.html   Självklart ska båda hästarna kollas upp så det inte blir några framtida problem!

Tror dom skulle uppskatta lite massage och trycka till något om något e tokigt :)

Lördag

Alvin fick ett ordentligt dressyrpass idag där jag verkligen red egenom honom han är så underbar att rida och när det verkligen "lossnar" och han blir hur mjuk och fin som helst.
Iaf jag glömde bort att det var Alvin jag satt och red när jag galopper så jag bad om ett galoppombyte då jag brukar göra det på nina när jag är för lat för att sakta av och ta en ny galopp.
Och Alvin tog bytet klockrent haha jag blev lite förvånad när jag kom på vad vi gjorde och att jag aldrig gjort något galoppombyte på honom. Så jag prövade 6ggr till och det bara fungerade :) Underbara älskade Alvin! Hanhade lättare att byta från höger till vänster :)


Gjorde lite gymnastik övningar med Nina, det inte om hon är inne i någon av  sina trots perioder igen eller om det är något som inte stämmer. Skritten går hur bra som helst me så fort jag ber hon trava så nyper hon som ihop och vägrar gå bara står och sparkar emot skänkeln eller börjar hon backa hon konstra. och galoppera vill hon absolut inte göra hon tar inte ens galoppen mot hinder frivilligt.. men jag undrar om det inte bara är en av hennes perioder då jag absolut inte tror på att den där hästen är 11år inte en chans!
När jag tar ut tandläkaren åt dom ska jag fråga om dom kan se på ett ungefär :)

Värt

Jag har verkligen världens finaste hästar och det känns så otroligt värt allt slit när man verkligen får allt att fungera! Varken Nina eller Alvin är hästar man bara hoppar upp på och tror att dom ska gå perfekt utan man får verkligen kämpa för att nå framgång, och lyckan som är då kan man leva på i flera dagar!

Visst ibland känner man sig lite avundsjuk på folk som har hästar som är snälla i allt och riktigt välskolade och det bara att hoppa upp och dom går perfekt form och gör allt man ber dom om. Men samtidigt måste det bli tråkigt i längden när dom alltid går bra och bli grymt besviken om dom har en dålig dag?

Innan jag köpte Nina så var jag och provred mååånga hästar många riktigt fina i ridningen jag hade ju bestämt att jag skulle ha en valack på minst 163 och skulle vara utbildad minst LA i hoppning och MSV i dressyr för att jag skulle lära mig mer och kunna komma upp lite i klasserna.
. Hittade faktiskt många som var det och som det klickade bra med i ridningen, men dom saknade helt personligheter dom var som robotar när man höll på med dom och det ville jag absolut inte ha, jag ville ha en häst med mycket personlighet och som tur va så hittade jag min fina Nina som egentligen var allt jag inte skulle ha haha, Ett gult sto på 155 ridskolehäst inte trafiksäker hade nästan aldrig åkt transport, var sur och gring mot den andra hästen när jag provade att rida ut på hon. Men i hoppningen var hon som en dröm man kände verkligen att hon gjorde allt för en hoppade hon upp till 115cm på provridningen och en annan tjej visade upp hon till 130. Och hon var så grymt charmig så jag sa bara till pappa på en gång Köp hästen det är hon jag ska ha.


Nej man ska få jobba för att nå framgång då har man förtjänat den mest!

2år

Idag är det exakt 2år sen jag köpte Nina och hon har förändrats och utvecklats mycket på den tiden min lilla ponnyhäst.

Tömkörd hon idag igen och hon gick mycket bättre än sist hon skötte sig i alla gångarter och kunde till och med galoppera lugnt några steg :)

Och som sagt så stängde vi för bakbommen helt idag och gumman blev inte nöjd när hon märkte det haha. hon fick panik och försökte vända sig men hon satt ju fast där fram så det gick inte så bra för hon och efter när vi öppnat och backat ur så skulle jag gå in med hon igen men det ville hon inte men efter ca 5min övertalan så klev hon på igen :)

Flugspray?

Vad brukar ni använda för flugspray på era hästar?

Jag brukar ha effols bromsspray då jag tycker att den verkligen fungerar bäst! Sen när jag är snål så är det renons flugspray som är helt okej dock måste man spraya på flera gånger om dagen!

Fick en flugspray av hon som äger stallet i julklapp den heter Centaura ska testa den imorgon hoppas den är bra då den går att använda på både hästar hundar och människor!

seak

Nej nu ska jag ut till garaget och försöka nån flugspray till hästarna och några flugpannband och huvor bäst att ta med ett lager då nina är expert på att ta av sig dom och he sönder dom. Tror jag ska med flugtäcket ninas också och testa det på alvin det känns som det skulle passa bättre på honom! :)

Gräs

Tur att Alvin är världens snällast och går inte mer än han behöver, skulle beta med honom efter ridningen men blev lite lat så jag knäppte lös honom och gick och började mocka. Haha och han bara stod och åt och såg nöjd ut :)

Torsdag

Underbara hästar idag!

Skulle börja med att ta ut Alvin ur hagen för att last träna honom men nej självklart så smet Nina förbi ut och sprang in i transporten haha sötnosen<3

Sen red jag Alvin först var han lite stel och ville inte galoppera men sen släppte det provade att irda honom på ett vanligt rakt bett, tyckte att han faktiskt funkade lika bra på det som det vanliga men tror jag ska prova nova bettet på honom :)
Men iaf hade tre hinder framme la bommarna på ca45cm la det lågt då det var varmt ute och ville bara träna lite vägar som en bana till hoppningen kom först i trav några gånger sen tog vi det i galopp och han gjorde allt klockrent allt kändes perfekt hoppas han har samma tempo och lyssnar lika bra när vi ska tävla :D

Spolade även av Alvin utanför stallet då han blivit så svettig först tyckte han att det var lite läskigt då den lever om lite grann men sen stod han som ett ljus :)

Gjorde samma sak med Nina fast vi tog det bara i trav då hon inte alls tyckte att vi skulle springa på maten idag heller haha och jag var för trött för att ta en stegringskamp så vi tog det i trav och det funkade bra hon lyssnade fint, men tycker hon har blivit lite konstig i munnen, vet inte om jag inbillar mig men ska ta ut hästtandläkaren åt båda två ändå det är allit bra att kolla lite för mycket än för lite!


Stallet

Nu blir det stallet och lasta hästarna och ridning :) Har precis pratat med min tränare hon ska hoppa Nina på tisdag ska bli riktigt kul. Måste bara säga att hon är en grymt bra tränare och rider på ett sånt sätt som passar mina hästar riktigt bra!
Nina brukar alltid testa nya ryttare, vilket är en av anledningarna att jag helst inte låter någon rida hon men min tränare brukar hon bara bocka en gång och stegra max 1-2ggr sen är hon klar så det är ett bra täcken att hon gillar henne!

Jag brukar låta min tränare rida Nina ibland då jag tycker det blir lättare för tränaren att hjälpa en om dom vet hur dom är att rida och vad som fungerar och inte:)
Och man får chansen att se hur hon rör sig osv ska bli riktigt kul. Tror inte min tränare har hoppat hon på ca 1,5år för har för mig att det var när jag hade lunginflammation :) Så jag hoppas att gula faran sköter sig! 

fix

Ska försöka fixa nya bilder till headern blev lite ihop plock nu bara blir förhoppningsvis bättre sen :)

Saknar<3

Saknar att tävla Nina så grymt mycket det är över 1år sen vi tävlade sist vilket känns som en evighetsen.

Bjuder på lite gamla tävlingsbilder på nino

Hästarna

Sol

Underbart väder idag är runt 20grader ute oc solen lyser och det är helt vindstilla :)
Första riktigt sommardagen i år!

Rull

Mina hästar är verkligen två dyng grisar som älskar lera haha alvin brukar ha över hela huvudet och nina ska bara ha det överallt speciellt på under sidan av halsen eller varför inte springa fram och tillbaka i leret så att benen blir riktigt snygga :P

:)

Underbara hästar tränade alvin att han skulle gå över en filt då jag inte hittade presseningen :P haha ja det gick väl sådär han var inte rädd nu men han ville absolut inte gå på den men när han satte en hov på den så var jag nöjd sen fick han beta lite han är så snäll att jag hade honom lös :)

Tog även en chansning att beta nina haha hon åt som en gris och levde om som en det var som hon var tvungen att äta upp vart ända grässtrå så ingen kommer och tar dom :P
Det bästa av allt hon stegrade och konstrade inget när vi skulle gå därifrån, lillgumman<3

Grill

Var och hämtade grillringen och lite sand och grus igår så nu är det bara att få till det på gården!  :)
Micke och Mattias fick dra det tunga lasset och göra "dyng" görat medans jag kollade på haha men jag bjöd på nybakad kladdkaka efteråt iaf ;)

Hästarna

Idag blir det mysdag med Alvin<3 tänkte rida lite barbacka och beta honom lite ska ev träna lite "Nh" också om jag hittar min pressening! Alvin har blivit mycket bättre och är inte lika tittig på saker nu men har en känsla av att han inte kommer uppskatta presenningen igen haha sötnosen<3

Får se vilket humör Nina är på idag ska iaf lastträna hon för om två dagar har jag bestämt att Matte ska få följa med till stallet och var med när vi stänger bakbommen helt och sätta fast hon där framme :) får se vad det blir för ridning :)

Jobb

Höll på att svimma på jobbet imorse kändes ju lagomt kul eller inte är fortfarande lite yr och så men har bara 4,5timmes jobb kvar innan jag kan göra kväll :)

-Nytt

Mamma har köpt en ny sadelgjord och nya stigbyglar till mig. Då min fina Nino har blivit smal när vi flytta från ridskolan så hade hon en 140cm gjord och nu behöver hon 120cm känns riktigt bra!

Sen så har jag bestämt mig för att byta ut mina älskade stigbyglar på hoppsadeln bara för att vara mer på säkerhetens sida nu när jag förmodligen kommer åka i backen fler gånger när jag hoppar Alvin haha känns inte så roligt ifall man skulle fastna i stigbyglarna! Älskar kwick out har såna på ninos dressyrsadel också! :)

Hästarna idag

Alvin var trött idag så vi tog det lite lugnt och tränade mycket volter och sidvärtsövningar för att få honom mjukare i sidorna han var riktigt duktig blev inte mycket till galopp idag tror det blir konditions träning för hans del imorgon :) gick och betade 'Alvis lite också myskillen:)

Nina var på hugget idag också blir inte direkt förvånad haha hon kan vara hur trött som helst när man håller på med hon tills hon har fått sadel och träns på sig man ser verkligen i ögonen hur hon förändras :p
Det blev lite dressyr hon var lite tjurig sparka emot skänkeln vägra gå och sen tills lut så slappna hon av och gav med sig lite lilla ponnyhästen<3

Tisdag

Idag blir det dressyr för Ninas del om hon är lugn hehe har inte riktigt bestämt vad jag och Alvin ska hitta på idag om det blir lite dressyr där med eller om vi ska träna lite kondition vi får se har tandläkaren kl 11 så har lite tid på mig att fundera dagen är lång!

Alvin ska iaf få beta lite idag vet inte om jag vågar göra det på gula faran finns ju en risk att det slutar som alla andra år att hon bara står och stegrar och är omöjlig att få därifrån haha

Mina fina gulingar<3

härnösand 19/5-12 Bilder

Haha ja Mattias är inte riktigt kung på mina kamera än så blev inte så många bilder från tävling :)

Ridning

Idag var inte alls hästarna på min sida haha!

Tömkörde Nina på lägdan = dum idé! Nina är som sagt en väldigt bestämd och envis dam. Och blir väldigt arg om hon inte får som hon vill. Jag hade tänkt tömköra hon över lite bommar och lite små hinder men Nina tyckte att det var en dum idé att springa på maten när man istället kan äta den...=sur sto

Och gladare blev hon inte när jag sa att vi inte skulle äta då kom djävulen i hon igen. Hon som har varit så snäll så länge. Men iaf så börja hon konstra och stegra och bocka och luft språng hela tiden men efter lite bråk så var hon rätt snäll igen och jag fick hon över några bommar sen blev hon helt tokig och stegra å stegra å stegra. Hon stegra minst 50ggr under vårt 20min tömkörnings pass och hon höll på att slå över 5ggr.
Ibland är hon verkligen inte rolig att ha och göra med så när jag väl  kunde ha hon på backen två varv på volten så bestämde jag att vi var klar då jag vet att hon förmodligen skulle stegra och slå över helt om jag forsatte.

Men det positiva med lilla damen idag var att jag stängde bakbommen när hon var i transporten och hon fick inte panik dock var det så kort stund så vet inte ens om hon märkte att den var stängd xD


Sen till Alvin tänkte bara hoppa som en liten "bana" på 3 hinder haha Ja först var han sitt goa vanliga jag ochtog hindrena snällt hade ett räcke på ca 65cm kom i galopp och Alvin tyckte det var skit kul så han tog i för allt han var värd och hoppade väl 1m över hindret och direkt efter så tvärnitar och drar ner huvudet så jag for över halsen och kastademig av haha
och självklar skena Alvin hem till stallet så det var bara att gå och hämta han igen
Skam den som ger sig!
Hoppade upp igen och skulle trava lite men då börja han bocka istället och kan bara säga att fan va stark den lille hästen är när han väl fått ner huvudet haha
Men sen skötte han sig utmärkt och kunde hoppa alla hindrena utan problem men han var absolut inte dum han tyckte nog bara att det var väldigt kul att få hoppa lite då det är ett tag sen söta lilla prinsen <3

Jobb

Jobbat från typ 7 imorse till 17.00 idag känns riktigt skönt att få göra någon nytta ibland ;)

Tävling Team JumpersLänk till tävlingen: http://teamjumpers.se/?p=266 


Var med och tävla ni också! :)

hopptävling

Måste bara säga att nu har jag anmält mig och Alvin till en hopptävling!! Tagga!

Det är första delen i Nolaskogscupen! det är två del tävlingar och en final. Känns tråkigt att inte Nina kan vara med tror säkert hon skulle kliva på men vill inte stressa hon. Nina och jag kom 3a i hela cupen sist var så grym kul men satsar på att Nina kanske kan följa med på del 2 då den är i september!

Men ska bli jätte kul att se hur Alvin blir på hopptävling haha jag kommer väl ramla av han har så stort steg mot för Nina och om han laddar på hindrena som han brukar så gäller det att hänga med!

Ska träna hoppning på tisdag om underlaget är bra har inte tränat någon banhoppning än så det blir då om det är torrt ute!


Glad :D

härnösand 19/5-12

Riktigt nöjd över min fina Alvin idag på tävling. Det blev lite stressigt imorse och vi fick byta starttid så det blev lite struligt han inte riktigt rida fram honom så mycket som jag behövt så han var inte riktigt mjuk och avslappnad, men han gick andå tusen gånger bättre än sist!

han var lite öppen i formen några gånger då jag inte riktigt fick han på min sida och så tog han inte andra galoppen som sist haha sötnosen så det drog ner våra poäng grymt mycket då vi fick en 0 för det men men det gör ingenting. Fick många 6or så jag är nöjd över prinsen.

Han gjorde en riktigt fin ritt trots stress och lite framridning min fina fina Alvin!

Nu taggar vi inför finalen! Längtar dit känns skönt att han får sova där så att han får vara utvilad han med :)


Bilder kommer imorgon ska gå och lägga mig nu så jag hinner sova något innan jag ska börja jobba igen :)

Hotell

Sitter och försöker hitta något bra hotell i östersund som jag och Mattias kan bo på då jag ska tävla finalen i Div III Alvin ska få bo på stallet där tävlingen är så det är ordnat men att hitta hotell är inte lika enkelt..

tycker att när man väl lägger ut pengar på ett hotell så kan man göra det ordentligt har hittat ett hotell med en svit med både bastu och jacuzzi känns som att det blir det om det finns ledigt! :)

Sötnosarna

Blev inge dressyr för Alvin idag underlaget var så bra och fint väder så bestämde mig för att träna lite omhoppnings svängar och det gick kanon bra när han förstått vad han skulle göra :D Sen när jag last tränade så började han förstå det här med att skicka in honom så idag kunde jag träna att stänga för bakbommen :)

Nina gick ganska bra hon gick emot skänkeln lite från början men hon skötte sig riktigt bra :)

Nu väntar ett kvällspass på jobbet :)

Alvin

Horse

Nu ska jag fara och rida hästarna det blir dressyr för Nina med lite bommar och för Alvin blir det träna dressyrprogrammet och sen skritta ut en sväng :)

Och självklart ska båda lasttränas lite också :)

Pimpade Alvins träns lite

foto0286 (MMS)

Pimpade Alvins träns lite

Dressyr

Det blev dressyr för både Nina och Alvin idag +lastning.

Nina gick riktigt bra idag stabil och bra form och verkligen jobbade på. och sen så började hon öva på sina galoppiruetter *stavning xD och så gjorde hon lite spansk skritt haha hon är så rolig när hon blir på det humöret :P Sen så såg hon en kille tror hon ville impa lite för hon maffade ihop sig som en hingst sen stegra hon på ett sånt där maffigt vis och hon var absolut inte på dum humör och det var ingen galning stegring det var precis som att hon ville impa på killen haha :P


Med Alvin så tränade jag övergångar och minskningar och ökningar gick rätt så bra men kan bli bättre :) men alvin blev lite pigg och det blåste ganska bra så i en galoppen försökte han busa men det gick inte så bra för han haha jag måste ha världens sötast hästar dom är så otroligt underbara<3

Nu så :)

Skolan avklarad för idag nu väntar gymmet! :D

Underbara hästar<3

Today

Nej tror det är dags att börja gå att göra sig klar för att fara till skolan en sväng!

Var och tog in och putsade på mina fina hästar igår klippte till Ninas man lite också men tror att den behöver jämnas till mer idag blev inte riktigt bra, men skönt att hon kommit i "sommarkläderna" nu så att hon går att borsta utan att vara ett elakt monster som hotar både bak och fram :P

Gym

Har precis kommit hem från gymmet, var och tränade med rebecka mina armar kommer vara död imorgon!

Igår

Tog Alvin till ridskolan igår tänkte träna honom ute på stora ridplan men han blev så spänd för att han var ensam och det blåste så jag kände att det gav inget så vi gick in och tränade på dressyr programmet han var lite upp och ner. Han verkar inte tycka om att bli ensam. Han bara spänner sig och springer på utan att lyssna och gnäggar hela tiden och nästa sekund så går han som en klocka och sen är det som att han kom  på att han var ensam igen så börja han gnägga igen. Men när man får honom att koncentrera sig på att jobba så går det riktigt bra!

Känns som man börjar hitta "knapparna" mer och mer på honom nu arbetar man han mycket med yttersidan så går han mycket bättre!

Han är för söt min prins<3 Sen efter ridpasset så släppte jag honom lös i ridhuset så att han fick leka av sig lite. Han är så otroligt söt! tror han tyckte det var riktigt roligt!

Last tränade även Nina när transporten stod åt andra hållet och längre bort från stallet hon tvekade en gång sen klev hon bara in flera gånger. Längtar så otroligt tills man kan åka iväg med hon också :D

Idag

Red över lite upphöjda bommar idag med Alvin och samma sak med Nino men hon var så otroligt fin på slutet så vi avslutade med att hoppa några enkla hinder på ca 70-80 sen last tränade jag båda två. haha underbar dag för nino hon såg så grymt nöjd ut att fått både hoppa och va i transporten på samma dag haha^^

Kattungarna

Sun

Nu ska jag fara och rida mina underbara hästar i solen :) tror det blir lite last träning för båda två också :)

bilder s-vall 2

Några bilder som rebecka tog blev dåliga ridbilder då vi var i ridhuset utan blixt men blev en bild från framridningen iaf :)

Nu

Nu drar jag till långed sen vidare mot umeå :D

Packa

Nu är det dags att börja packa ner allt jag ska ha med mig i morgon, ska fara till Vanessa och så ska vi dra ut på krogen i umeå en sväng :)

N&A

Tycker den här bilden speglar mina hästar bra Alvin lugn och stabil bryr sig absolut inte om knasiga ston och Nina knäpp som vanligt springer runt och hoppar och tycker livet leker ^^

nino

Haha Nina var riktigt nöjd idag hon rulla sig och sprang runt och lekte som om hon var 2år ibland är hon bara för gullig :) Hon är verkligen fölisen i gänget

Dagens ridpass

Alvin var jätte fin att rida idag han blev lite rädd för saker som blåste dom hade satt upp nya postlådor som blåste och levde om men det gick ändå! Han har verkligen ett hjärta av guld vill alltid göra sitt bästa han är så otroligt rolig att rida varje dag :D och det hade äntligen torkat upp tillräckligt mycket för att kunna galoppera har saknat att inte kunna galoppera på volt och kunnat jobba ordentligt!

Men lycka ska väl inte vara länge?

Direkt efter ridpasset så började det snöa igen känns ju väldigt bra när det bara är så där början av maj?
Får hoppas att det försvinner fort nu!

-

Nu ska jag fara och trimma lite dressyr på Alvin i regnet :)

igår

Igår for jag och Mattias till elgiganten och köpte en ny tv då våran gått sönder. Blev nöjd med den nya mycket bättre bild än den förra :)

:)

Det är så himla blåsigt ute idag så hästarna får vila idag men ska fara dit nu och försöka få nån bild på dom. här är några bilder från igår!

bilder från s-vall

Här kommer några bilder från tävlingen i sundsvall med Alvin, det kommer mer bilder sen när jag fått dom som rebecka tog med sin kamera :)

--

Ja efter 17timmars konstant supning i måndags så var jag jävligt trött och bakis igår men vi for en sväng till garaget och kollade på alla raggarbilar :)

Ska fara bort på pappas jobb nu och leta fram kameran som jag glömt någonstans så jag kan lägga in bilderna från tävlingen :)

Bjuder på en bild från i måndags med-Linn, mormor och jag mer bilder kommer sen