Dressyr

Jag jag tävlade ju som sagt igår med Alvin i dressyr i sundsvall. Han gick hur bra som helst på framridningen hade bra bjudning gick ovanligt bra i form tog alla galopper på en gång helt perfekt!

Men när vi skulle in på själva tävlingsbanan så var det lite trångt och alvis tyckte det var läskigt så det var en som var tvungen att leda oss in och det var som han kom av sig helt då ridhuset var stort och banan lika så, Alvin blev spänd sprang bara på och lyssnade väldigt dåligt och sen så var han ju tvungen och busa lite haha så han la in några bocksprång och brallade lite och det drog ner våra poäng väldigt mycket!!

Och sen tog han inte första galoppen heller men jag är väldigt nöjd ändå då det var min och Alvins första lokala dressyr! Vi laddar för nästa tävling nu när jag till och med kan programmet :D


Bilder kommer sen måste göra mig klar för kvällens festligheter nu ;)

hästaarn

Ja nu ska jag försöka byta om och dra ut till stallet till mina fina hästar :) Hoppas vädret håller sig stabilt nu när jag ska rida det går ju fram och tillbaka hela tiden sol,regn,sol,regn,sol så vi får väl se om man blir blöt ;)

Bjuder på en bild på Nino från igår när jag tog in dom!

Dagens inköp

Det blev tre halsband tre armband och en ring som jag blev as nöjd över men har ingen bild på den än ;)

Car

När jag for från stan så for jag direkt bort på pappas jobb och slänge på sommar däcken på bilden så nu är det klart för den här gången också! :)

2

Har varit på stan två gånger idag och slösat pengar not good! det var otroligt mycket folk på stan = väldigt drygt! Sen när vi skulle fara hem så stod två poliser typ två meter ifrån våran bil med sina skottsäkravästar på sig och såg så där lagom skumma ut så jag undra vad dom hade på g hehe^^


Tradera

haha tradera måste vara en bra uppfinning när man kan hitta helt nya saker till begagnat pris.
Måste försöka hitta lite mer hästsaker ;)

stan

Har varit på stan nu och fixat lite på banken! Men fy f*n vad mycket folk det var på stan fanns ju knappt någon parkering att få tag i! Galet har inte folk några jobb? verkar inte så iaf är som hela övik skulle vara ledig bara för att jag skulle till stan!


True

Om man verkligen vill något så går det, man får bara inte ha för bråttom då kan allt förstöras!

Idag

Idag ska Alvin få sig ett hårdpass inför tävlingen haha good luck!

SMS-inlägg

foto0261 (MMS)

Fix

nu ska jag försöka fixa mig så jag kan börja ta racern in till stan :)

hööks

Är sugen på att köpa det här tränset till Alvin det är från hööks frågan är ju bara om han kan ha det då han har x-full på huvudet och det här finns bara till full men när man läser på sidan hos hööks av dom som köpt det så säger alla att dom är stora i storleken, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra så drygt och skicka efter det om man ändå måste skicka tillbaka sen om det var förlitet!


Bilden är från hööks!

Morning!

Idag visar det att det ska bli uppemot 11+grader enligt Yr.no så vi får se vad som händer känner verkligen att jag måste ut och aktivera mina små hästar iaf :)

Men först och främst blir det att än en gång behöva fara in på banken! Drygt att han konton på tre olika bankar och när folk sätter in pengar på en bank man inte ens har ett bankomatkort till ens så måste in och möblera om miljonerna;) haha nej men tänk om det en dag skulle finnas en miljon på kontot det hade ju som inte suttit helt fel kan jag ju säga!

Good

Nej nu ska jag dra mig till tv:n och försöka ta det lite lugn och hitta nånting bra att se på! :) Sov så gott allihopa!

haha

haha läste en artikel nu på allehanda om en man som blivit arg och slängt ut tv på hammarvägen. Vi bodde på hammarvägen tidigare och jag kan lugnt säga att det är bara konstigt folk där så varför blir man inte förvånad^^ Är så glad att vi flyttade därifrån!


Länk till artikeln:
http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.4644390-rasande-man-slangde-tv-genom-fonster 

blött

När jag var i stallet innan gymmet så var det tre dyngsura små pållar som ville komma in från hagen, dom fick täcken på sig allihop och gå in och äta :) Även fast regnet förstör att det inte går att rida så kan jag ju inte säga annat än hästarna är så otroligt söta när dom är helt blöta manen står åt alla håll :)

Bilder kommer imorgon glömde kabeln hos mami

Home

Precis kommit hem från gymmet, så grymt skönt att träna! Tycker synd om dom som inte hittar motivation till att börja träna för det är så skönt att känna att man gjort något bra och att man kanske lever några minuter längre och hälsosammare hehe ;)

Sprang på bandet i ca 1,5timme och så körde jag mage och ben!

Och direkt när man kommer ut från gymmet så ser man att det är kolsvart ute och regnet verkligen öser ner, mysigt!


Lite skönt också att få komma hem och vara ensam ett tag älsklingen kommer väl inte hem fören kanske halv 2 inatt :)

niiino

Finaste Nino<3

Darling

Älsklingen har dragit mot sundsvall någonstanns skulle följa en kompis och hämta någon ny bil därför har jag hela kvällen för mig själv!

Bild på min darlings bil!

Powernap

Ja nu har jag tagit lite powernap så nu ska jag packa ihop mina träningsgrejer och bege mig ut mot stallet sedan gymmet! Känns som att min kropp kommer vara död imorgon men ska det trimmas så ska det!

Diss

Den här ridklubben går en verkligen på nerverna resultatlistan har fortfarande inte kommit ut känns ju inte riktigt som att man vill sitta och vänta ett halvår på vilket resultat man fick?

Dåligt riktigt dåligt därför får den dagens diss!

Jag förstår verkligen inte hur svårt det kan vara att bara lägga ut resultatet det är väl en sak om det tar någon dag men när det går närmare 2månader? kanske dom borde byta och skaffa en person som har tid till det!

<3

Min fina Alvin<3

Hacka

Red ju Alvin på hackamore igår det var första gången och jag tycker han lyssnade riktigt bra faktiskt över förväntan! Känns bra att kunna variera och rida bettlöst ibland!

Dagens inköp

Ja dagens inköp blev en jacka en klänning ett linne ett par byxor samt så hittade jag studens kläder men det får ni inte se hur det ser ut än som :)

Häggströms

Älskar verkligen häggströms modehus när dom får in snygga grejor oftast så är det mycket billigare och på sommaren har dom ca 70% rea på hur mycket kläder som helst!


On

On the road

Gymma :)

Funderar på att försöka leta fram mina gammla gympa skor som egentligen är för små och fara och gymma lite idag också.. vi får se hur det blir som om jag hittar dom :D

Today

Funderar på om jag ska fara och smörja upp all utrustning som ska med på tävlingen så det är klart tills helgen då vi måste fara tidigt då behöver jag bara stoppa in lilla Alvis i duschen på lördag kväll.. hmm får se man är inte direkt på topp humör för att göra något när det är så trist ute!

Sommar!

Nu vill jag ha sommar och slippa det här med snö/regn/slask/ler det går ju inte å rida någonstans. allt är bara blött och äckligt.

Längtar tills man kan släppa hästarna på bete och allt torkat upp så att vi kan börja träna sten hårt med både dressyren och hoppningen! längtarlängtarlängtar!

Bjuder på en bild på min fina prinssesa från förra årets betes släpp, snack om att bruden var nöjd!

Torsdag

Längtar faktiskt lite tills på måndag då det är sista april och det ska bli party som vanligt men det känns som roligare när det är en typisk "fest dag" och man kan få klä upp sig och alla är på bra humör :) Så jag hoppas vädret är på vår sidan så vi kan spela kubb och grilla ute :)

sis

Nu måste jag gå och börja göra mig iordning för syrran är snart här hoppas jag hittar någonting snyggt på häggströms iaf :)

Nino

Jag hoppas verkligen att Nina ska gå att lasta under sommaren hon är så GRYMT rolig att tävla och hon verkligen älskar det!
Saknar det som fan att fara på hopptävlingar med hon. hon är helt enkelt en pefekt tävlingshäst när hon går att lasta. Hon är helt cool lugn på tävlings platsen går efter en som en hund och sen på framhoppningen så taggar hon järnet och vet precis vad som gäller och studsar runt som en gummi boll och när man väl kommer in på tävlingsbanan så ger hon verkligen 110% för en hoppar allt och ligger i ett bra tempo!

Och i dressyren gjorde hon såna framsteg så man kan inte mer än älska hästen först fick vi rekord på snabbaste ritten på första dressyrtävlingen då nina förmodligen trodde att man skulle göra som på hoppningen och verkligen skenade runte hela banan men tog all svängar och volter^^ och andra dressyr tävlingen så skärpte hon verkligen till sig och vi kom 3:A! Kan inte var annat än stolt över min prinsessa <3

 

3

Nu är det bara 3dagar kvar till tävlingen känner på mig att det verkligen kommer gå dåligt då jag inte kunnat träna som jag vill något jag nästan är 100% säker på är att han inte kommer att ta båda galopperna inne på tävlingen då han är lite tjurig med det när man inte har ett spö.. och nu kan man typ inte galoppera något överhuvudtaget ute, eller ja typ 2språng sen måste man sakta av så man hinner som aldrig träna upp galoppen och låta han arbeta det är lite tråkigt!

Men jag laddar inför tävlingarna i härnösand ch östersund istället och hoppas på att det torkat upp med ute tills dess så man kan träna på rikigt!

Lögdeå

Nu ska jag göra lite mat sen vänta på att syrran ska komma och hämta upp mig så ska vi fara till häggströms i lögdeå och kolla efter lite student kläder! ska bli kul att komma bort från stan lite det är ju bara spö regn här som vanligt!

Igår

Jag for och köpte mig ett gym kort ändå igår även fast jag hade sagt till mig  själv att jag inte borde.. Men iaf så jag och Rebecka for och tränade igår kväll var riktigt kul! Men jag måste köpa ett par tränings skor nu, det var inte skönt att springa på bandet utan!

Tattoo

Är jätte sugen på att fara och och gadda mig igen vill ju skriva Ninas namn "Midnight Light" på ryggen eller så har jag en annan text jag vill göra men vet inte om jag vill göra den på nyckelbenet eller någon annanstans känns ju som att man borde göra det nu innan det blir för varm ute!

Onsdag

Sitter och väntar på att syrran och mamma ska komma hit och kolla på kattungarna :)

sen blir det stan och uträtt några ärenden på banken tror jag!

- -

Jag vill inte se det mer
jag vill inte minnas
men även om jag blundar
så finns det alltid där


jag försöker skrika
men det kommer inga ord
det är bara rösterna i mitt huvud
som aldrig tystnar


och jag knyter mina händer
blundar
och höjer musiken


men det försvinner aldrig


Rid

Ja ridningen idag gick väl kanske inte så jätte bra, red med Alvin bort till ridplan och han blev väldigt stressad och spänd då det var hundar som skällde som tokar i 4olika gårdar samt massa barn som cyklade och lekte med pinnar /alvin tycker inte om pinnar, så han bockade och höll på och sen fick han bara damp helt enkelt när vi skulle gå hem jag bestämmde mig för att leda honom förbi det farliga men han blev helt vansinnig och börja stegra som en idiot så till slut tappade jag honom och så skenade han hem... Det enda positiva i det är nog att han fick bränna av lite energi haha helt vet så snabb han var!

När jag väl hittade honom ätandes utanför hagen så var han helt cool lugn fick byta till ett par nya tyglar då han trampat sönder dom och så kollade jag egenom honom innan jag red och då gick han hur fint som helst och var jätte trevlig att rida haha

Bus pojken<3

Dressyr

Nej nu ska jag fara och trimma lite dressyr på Alvin om vi ens kommer oss till ridplan vill säga!

Vad ska ni alla göra på sista april/valborg?

städa

Ja då var man igång med städningen igen, är jätte trött och fryser som F*N det är inte roligt att bara ha 13grader inne när man vaknar.. Snart är det väl varmare ute än inne..

Men nej nu ska jag fortsätta städa så jag blir klar någon gång :)

Diamanter

Jag verkligen Älskar diamanter både till mig själv och mina hästar! Och nu har jag hittat en as snygg ring tänk om man kunnat ha några miljoner på kontot då hade jag lätt köpt den på en gång hehe den skulle gå på ungefär 30.000kr när den är formad efter mina krav då man kan speciall beställa den så himla snygg!

Funderar på att pimpa alvins hoppbenskydd med lite blingbling vi får se hur det blir ;)

again..

 

du ler
jag faller
du sårar
jag gråter

och varje gång lovar jag mig själv att det är sista gången..

Sun

Har precis varit och solat skönt att ligga lite i värmen nu när det bara regnar ute!

Och det bästa av allt nu har vi fått tillbaka vårat internet hemma hos Mattias :)

Tjejen

Finaste tjejen :)

seak

Nu ska jag börja bege mig ut mot stallet och försöka hitta allt jag ska ha med mig på tävlingen och smörja upp lite :)

Helgen

Har varit en rätt bra helg blev lite mycket party i lördags så var bakis hela dagen igår men for ut och red en sväng på alvin och tränade lite galopp fattningar gick mycket bättre i Ninas dressyr sadel faktiskt men kan inte riktigt säga att man mådde så mycket bättre av att skumpa runt på häst ryggen!

I Lördags iaf när vi drack så for vi och hälsade på mina små sötnosar lite så här är lite bilder:)

Träning

Har tränat i hemma gymmet i en timme nu jag blir verkligen beroende när jag börjar träna. Är grymt sugen på ett gym kort men jag vet att jag inte borde då jag egentligen inte har tid att gå på gym när man har 2 hästar skolan måste ta igen allt tills student i år samt att jag jobbar och vill hinna med familjen och att jag har redan ett hemma gym..

Kanske borde lägga tusenlapparna på något annat än ett gymkort.. Men samtidigt grymt sugen. Kanske köper ett månads kort bara... hmm får se hur det blir när löningen kommer!

Nu ska jag fortsätta träna en stund sen blir det duschen och lite solning ;)

Morning

Tog ut hästarna i morse det var tre glada hästar som kom ut och busa i snön! Har mockat och gjort klart allt i stallet hoppas att det blir lite sol och uppehåll så man kan fara och rida det är bara snö och slask å regn hela tiden..

Helg..

Ja då var det helg igen då jag hoppas den får ett bra slut..
Har en dålig känsla av det här, känner igen det som så många ggr förrut!


Hoppas ni får ha en bra kväll allihop :)

Film Nino

Nina på rymmen springer frivilligt in i släppet^^

http://www.youtube.com/watch?v=9WfMuVU-Zkk&context=C4b0ccbcADvjVQa1PpcFOB4edzeT-6V1OS1fckznu3gB2eXrg41RQ=

Vanessa

Saknar min Vanessa. hon är verkligen världens bästa vän ställer alltid upp och finns alltid när man behöver hon<3
har aldrig haft tråkigt en enda gång under alla alla år vi kännt varandra!

Älskar dig gumman<3

Kolla gärna hennes blogg:

www.Sness.blogg.se

Ny badad

Alvin fick sig en väl behövlig dusch tror han tyckte det var ganska skönt :)

gårdagens inköp

Riktigt nöjd över inköpen blev tre par örhängen en topp för 50kr på rean! Och en rosa kavaj som jag tror jag ska ha på sista april. Samt ett häst schampo :)

Sadelkammaren

Före:





Efter:


Det blev lite skillnad iaf men det är fortfarande för mycket grejer på förliten yta!

Uppdate

Känner att det blev dåligt uppdatering igår kommer bättre idag, men nu måste jag till skolan! :)

underbar

Underbara älskade nino var lite mer knäpp än vanligt idag. Först lastade jag hon och sen släppte jag ut hon i hagen och skulle ta in Alvin men då smiter Nina ut ur hagen och springer rakt in i transporten haha det har blivit hennes stora kärlek nu. Hon gick in och ut 8ggr medans hon var lös fick en film på det när hon går in själv. Synd att man inte höll i kameran på en gång. Alvin såg så chockad ut över att Nina var lös och Nina var över nöjd med att komma in i transporten!


Film kommer senare på det!

Smile

Nu är det bara att byta om och bege sig ut mot stallet. Ska rida dressyr på Alvin och kolla hur underlaget är vid ridplanen och om han vågar gå it bort ^^

Med Nino blir det lite vad som helst beroende på hennes humör men om det inte är så blåsigt så ska vi pröva och lasta igen! :)


Ha det bra ni ska få se bilder på dagens inköp sen ;)

Stan

Håller på göra mig klar, ska snart fara och hämta Madde så ska vi dra till stan en sväng!

Tjejen

En bild på tjejen och hennes små ungar :)

Städ

Nu ska jag fara till stallet igen och städa i sadelkammaren känns som det är behövligt! :)

onsdag

Hoppade hästarna lite på gården idag gick inte så bra med Alvin då jag inte hade ridskor eller sporrar så vi fick inte riktigt upp något tempo men han gjorde allt jag bad honom om så jag är nöjd med honom ändå! Men gud vilken stor skillnad det var att ha Ninas hoppsadel och kunna ha en korrekt sits över hindret och han verkar trivas bättre i den också :) 

Nina blev jätte glad över att få hoppa då det är jätte länge sen sist. men hoppade bara ca 70 då det är så länge sen. Underbar känsla längtar tills vi kommer igång på riktigt igen. Hon hade inga problem med avstånden idag Framsteg!

Älskade hästar<3

Horse Power

Mina hästar ger mig energi och vilja varje dag och får mig mer motiverad till att hålla mig själv i form samtidigt att hålla dom i form och ha bra konditon. Jag känner mig elak om jag ber mina hästar vara i toppkondition om inte jag har samma krav på mig själv. Dom är värd guld för mig<3

New day

Ny dag med nya möjligheter!


Nu ska jag försöka vakna till liv, är inte alls morgon pigg!
Ska he på en tvättmaskin sen väntar lite hemma träning:) Ska ta lite nya
bilder på kattungarna också dom har ju öppnat ögonen och blivit ännu sötare nu :)

Jag måste verkligen köpa mig ett par nya tränings skor jag saknar att kunna gå ut och springa, det går som inte så jätte bra att spinga i skate skor eller högklackat hehe ;)

v

Den yttersta tragedin är inte

de onda människornas brutalitet,

utan de goda människornas tystnad

Snow

Och så var det vinter igen så där i mitten av april, snö storm ute och alldeles vitt ute på backen känns ju sådär riktigt bra när hästarna fått på sig sommar skorna..

Dåligt

Jag förstår att det är många som backar för att vara med på ridklubben här det är ALLTID förseningar på själva tävlingsdagen, dålig sammanhållning, och jag tycker bara allt är strul och det är svårt att få tag på någon information.

Och ett väldigt stort minus är att resultat listorna läggs ut så otroligt sent det har gått över en månad sen tävlingen var och det har fortfarande inte kommit ut något resultat?!

Jag menar ofta man inte haft någon tid alls på 4veckor? Då kanske man borde överlåta det jobbet åt någon annan. Det är inte första gången det är så här och förmodligen inte sista!

Jag blir väldigt irriterad över det och känner att jag aldrig mer kommer tävla dressyr på klubben, om det inte ingår i någon cup som dom brukar ha!

Och jag vet många många fler som väljer att fara och tävla på andra klubbar istället!


Dagens inköp

Jag for på Royal hästsport idag och skulle köpa såna där trav bollar man her i öronen då Alvin brukar ha det när han åker transport och jag lyckats tappa bort en av hans gamla.

Sen så hade dom jätte fina fleecetäcken på rean 2 för 400kr så dom fick ett var ska nog testa dom imorgon hoppas dom kan ha dom :)

Sadlar

Tömkörde Nina idag. svullnaden på benet har gått ner helt och hon var inte ens öm idag :)

Sen så prövade jag alla sadlar på Alvin och han kommer inte att få använda sin allroundsadel något mer då den satt väldigt dåligt den var alldeles för vid på honom samt har han för rak rygg för sadeln. Men däremot dressyr sadeln satt bra. Och Ninas sadlar låg väldigt bra motför hans egna så det får bli och rida i dom ett tag nu och se vad han tycker om det!

Är det någon vill köpa en wintec 500 cair så är det bara att säga till!

hopp vs trav?

Igår när jag var och red i ridhuset så var det några som hoppade på andra sidan och det fick mig att tänka på hur lik en het hopphäst kan vara en travhäst. Och då menar jag inte het och framåt utan dom här riktigt hetsiga hopphästarna som inte verkar veta vart dom ska sätta hovarna och har problem vart dom ska he huvudet. Lite roligt tycker jag att en 100000kr häst kan vara lik en fin gammal travare som är avdankad från travet för 5tusen kr. Då köper jag nästan helldre en travare!

Haha Nina kan också vara trav häst när hon vill!

veckans blogg

Jag är med och tävlar om veckans blogg:
http://rsjulia.blogg.se/2012/april/veckans-blogg.html?_tmp=2f0bcc6c9635a2eb451c50a084228398616c159c 




http://rsjulia.blogg.se/2012/april/veckans-blogg.html?_tmp=2f0bcc6c9635a2eb451c50a084228398616c159c 

Ridhuset

Jag tod ju Alvin till ridhuset igår och tränade på dressyrprogrammet det gick riktigt bra faktiskt men jag hade glömt sporrarna hemma så det var inte alla gånger han ville galoppera när jag ville det hehe men till slut så. Man märker verkligen att han älskar att få jobba och göra något han gick helt perfekt i formen i både trav och galopp!

Sen så avslutade jag med att "hoppa" ett hinder på ca 50cm bara för att han skulle få lite roligt som avslut.

Och lastningen gick hur bra som helst när vi skulle hem han klev rakt in på första försöket sen backade han ut men gick in direkt igen när jag bad honom. Underbart! Älskar när det inte är nå krångel med lastningen.

Mattias var bakis så han for och köpte mat åt oss medans jag red så det blev inte mycket till bilder där inte men jag lovar att jag ska försöka få till nån bra från dressyrtävlingen i slutet av april!

Har även anmält mig till omg 2 i dressyrlaget i härnösand. Känns riktigt skönt att det är en utomhustävling!

Hovis

Ja då var hästarna färdig skodda! Känns riktigt bra att dom har skor på alla fyra igen men man får väl se hur många dagar det går innan nån av dom har trampat av sig skorna!

Funderar på om man ska köpa en sån där "tappsko" som finns hos hööks.

Jag har ju tappskokompetens men det känns som att det nästan kostar mer om man ska köpa alla verktygman behöver för att slå på en sko än att köpa en sån där enkel sko man bara drar på!

4år

Idag har jag och min Älskling varit tillsammans i 4år :)
haha jag lyckas alltid få hovslagaren på våran dag de e perfekt då har man inte så svårt att homma ihåg datumet!

Haha bjuder på en väldigt oseriös fylle bild på mig och darling haha

uppd

Ja lite uppdatering från helg!

Det blev mycket festande i lördags vi grillade först och festa lite hemma och sen for vi ut till en annan kille och var där ett tag innan dom for ut på krogen så då blev det att snurra runt stan och sen tillbaks hem för att fortsätta dricka!

Sen for vi tillbaka till festen vi var på först men det varade inte så länge för polisen kom dom hade till och med kostat på att ta ut polis bussen Exklusivt ;) haha ne men då plockade dom in killen vi var hos för han hade tydligen skallat av näsbenet på någon och så var väldigt mycket av inredningen hemma hos han sönderslagen hehe.

Haha ja blev en lång kväll iaf och micke hade köpt en hund som han kom med den var verkligen super fin :) Skulle lätt kunnat behållt den ^^

Lite bilder

Wild

Blev lite vild fest igår haha polisen fick komma ut tur att vi inte vara hemma hos oss. Jag berättar mer sen för nu måste jag försöka få lite liv i karln som sover så att vi kan fara och hämta Alvin och fara och träna i ridhuset!

Får se om han orkar ta nå kort på oss idag eller om han är dyng bakis!

Ha det bra!

nin

Nina var duktig som vanligt trots att det blåste som stormen ute! Men självklart hade hon lyckats trampa på sig själv på insidan av bakbenet så hon var alldelse blodig och öm så det blev bara en liten prommenad idag och hoppas att det blir bättre fort.

Jag och Mattias skulle fara och handla kl 15.00 och då skulle jag vara duschad och klar. klockan är kvart över och jag har fortfarande inte kommit mig in i duschen och har inte bestämmt vad jag ska ha på mig ikväll.
Det ska komma lite folk och så ska vi grilla och festa lite som vanligt. Men det blir inte mycket för min del då man ska upp tidigt!



Har haft min prinssesa i ca 2år och hon har aldrig gått i närheten av en transport frivilligt nån gång under den tiden och att se hon n kan stå inne i den frivilligt känns jävligt bra! :)

stallet

Nu ska jag dra till stallet och lasta Nino så pappa ska  få se vad duktigt hon blivit ^^

Wld

Nej nu är det dags att hoppa in i duschen och göra sig iordning inför kvällens festligheter!
Hoppas det har hunnit torka till ute lite mer tills imorgon så kanske man kan våga sig på lite galopparbete med finast Nino.
Alvin får nog ha vilo dag imorgon då vi ska till ridhuset på söndag och trimma dressyr programmet!

Ha det bra ikväll allihop!

:)

Jag och Madde for ju ute och red i skogen idag det gick jätte bra jag tömkörd Nina innan vi for ut så att hon skulle hålla sig lite lugn :) Men hon var i gasen ändå men skötte sig jätte bra! Först red vi ut in i skogen på ett ställe där var det bra underlag förutom att det var lite mycket sten och Alvin har lyckats he av sig en sko IGEN! tur att hovis kommer på måndag. Men iaf så bestämde vi oss för att testa vägen jag och rebecka red förra helgen men det gick inte så bra då snön var hur mjuk som helst och hästarna sjönk som stenar ;) Nina fick panik när hon for ner i stan så hon blev lite galen och mer eller mindre så vi föll rakt in i ett träd men det gick bra iaf hon blev lite lugnare av det hehe :P

Men nu ska jag fara och mocka och sen tvätta bilen för ikväll blir det Vaxning om vädret håller i sig! :D

Igår

Lite från igår.. Jag last tränade både hästarna gick hur bra som helst. Sen så red jag lite dressyr på Alvin men det är fortfarande jätte blött och lerigt så det gick inte så jätte bra, då han tycker det är äckligt att gå i vatten och ler. Sen tömkörde jag Nino som är tvärt emot Alvin hon älskar vatten och ler och springer mer än gärna i det haha hon drog ut mig i vatten hur många gånger som helst. Haha har aldrig haft sån träningsvärk i benen någon gång som nu av att springa som en idiot i ler/snö/vatten haha men Nina gillade ju det iaf:) Sen så kom hon in i sitt rätta jag och visade att hon är en liten vattenhäst hon blev jätte glad av att hunna dricka direkt från backen haha

Sen så fick Nina en dusch då hon hade lera överallt, var skönt att få bort all lös vinterpäls också :)

Lite bilder

Today :)

Lite dålig uppdatering igår kom inte hem fårn stallet fören 22.30 så orkade inte lägga in några bilder då ska lägga in senare idag så får ni se från igår :)

Nu ska jag fara och hämta upp Madde så ska hon försöka följa med ut i skogen på Alvin kan ju bli spännande hur det går :)

Dressyr

Tog en liten städ paus och sitter och föröker lära mig dressyr programmet. Det går inte bra kan jag ju säga jag har verkligen jätte dåligt minne och jag har en känsla av att jag kommer rida fel på tävlingen och bli utesluten haha men det gör inget.

Men jag fattar verkligen inte dressyr människor som kan starta 2 dressyr program på samma dag och inte blanda ihop dom eller glömma bort något. Ni gör det väldigt bra!

Tips

Ett bra tips om ni har något gammalt träns eller liknande som lädret har blivit torrt och stelt på eller om det är helt nytt.
Rengör först med någon lädertvål sen tar man en plast påse och lägger tränset i den och fyll upp påsen med läder olja och låt det stå över natten eller längre beroende på skick på lädret!
Det blir mycket mjukare!

Jag gör alltid så om jag köpte ett nytt träns!

Jag personligen tycker att den här oljan på bilden är bäst men det fungerar nog lika bra med vilken läder olja som helst!

God morgon

God morgon vaknade inte fören nu hehe nu blir det stor städning av huset i väntan på att Madde ska höra av sig ska följa med hon till körskolan för hon ska boka skrivning och uppkörning :D
Sen ska hon få följa med till hästarna :)

BB

Nu blir det BigBrother och mys med älsklingen<3

Tävling

Är jätte tävlings sugen! Hoppas att allt kan torka upp ordentligt ute nu så man kan börja hoppträna så vi kan börja tävla något! Mitt mål i år är att iaf att lastningen ska funka så bra att jag kan fara iväg på minst 1 hopptävling med Nina:)

Haha jag har inte ens tränat något på dressyr programmet än som jag ska tävla om mindre än två veckor känns inte så bra hehe men ska försöka ta Alvin till ridhuset på söndag och träna det om jag har hunnit lärt mig det i huvudet tills dess..

Idag

Lastade hästarna idag igen är så sjukt stolt över Nino hon bara klev rakt in hela vägen idag! gjorde om det några gånger och hon tvekade ingenting alls. Hon såg väldigt nöjd ut hon med efter! Men det är fortfarande lite svårt att få hon ifrån transporten när man är klar haha sötnos*
Med Alvin tränade jag att backa honom några steg och sen ta in honom igen och det var inga problem när han är på bra humör så går han med på allt. Sen så gick jag en liten prommenad med Alvin då jag glömt ridskorna hemma så det får bli ridning imorgon istället! :)

Jag har verkligen världens bästa hästar<3

Dagens inköp

Dagens inköp! Nöjd över benlindorna har sagt ett tag nu att jag ska köpa röda benlindor och idag hittade jag dom här som var rätt röd färg :)

pic

Några bilder på Vilma, Annica och Tjoffs :)

barnvakt :)

Sitter hos syrran nu och är barnvakt tur att barnen sover snällt än så länge :) Syrran är och klipper katten haha ni kanske får se någon bild på hur hon ser ut när hon kommer tillbaka om jag lyckas ta någon bra bild hennes katt är inte direkt den socialaste! :) Men vi får se nu ska jag försöka göra mig i ordning så att jag är klar när jag och babe ska fara på GG och inhandla lite spån och annat bra och ha åt hästarna :)

blött

haha ja igår såg hästarna ut som två dränkta katter när dom kom in det verkligen öste ner ute plus all blåst!
Han inte ta så många bilder innan min kamera dog. den varnar 1 sekund innan att det börjar bli dåligt batteri sen dör den!
Men jag provade iaf att spola av benen på lilla Alvin det var inga problem alls han lyfte lite på bakbenen när man spola från början men det gör ju dom flesta :) Så det kändes skönt att han inte var brydd över vattnet!
Tror Nino ska få sig en dusch på torsdag kväll egentligen behöver båda det men börjar med Nino då det är skönt och få bort all lös vinterpäls!

Fryser som fan det är bara 13 grader inne av någon dum anledning så nu ska jag och Madde fara och sola och fixa lite små grejor innan jag ska vara barnvakt åt världens sötast syskon barn :)

:)

Alvin :)

Cars

Var och tanka igår så tog några bilder på älsklingens bil. Jag som skulle tvätta och vaxa min bil idag men det gick ju åt helvete med det här vädret ibland är det jobbigt att ha stor bil när den inte går in i garaget!

Bilder

tråkigt väder

Tråkigt väder ute igen det bara regnar och blåser. haha känner mig som en gammal kärring som alltid sitter ock diskuterar vädret ^^

Jag och Mattias målad lite igår ni ska få se bilder på det sen har ju tidigare lovat en bild på min extremt snygga pall det kommer en bild på den också!

Vaknade med nackspärr imorse känns ju lagomt kul men det börjar bli lite bättre nu iaf men tror det får bli att fara att köpa spån imorgon istället om inte det här inte går över idag!

idag

Det blev lite dressyr ridning idag med alvin då all snö hade smält på ena ängen kändes skönt att kunna rida lite volter och få Alvin lite mjukare i kroppen!
Haha och det är så roligt att last träna Nina nu när hon fått en annan inställning till transporten haha fick försöka slita hon från transporten när jag tyckte att vi var klar men hon vill verkligen inte gå därifrån.

shit happens!

Haha ja blev fest igår också slutade väl kanske inte så lyckat en kille fick åka ambulans och en annan krascha en glasruta. så det var glas över allt kändes ju lagomt kul att stå och sopa/dammsuga/torka golv kl typ 5 på morgonen! Men det är ju roligt nästan jämt!

Men nu ska jag fortsätta min städning så jag kan komma iväg till stallet någon gång!
För Ninas del blir det lite NH träning och kanske last tränar om allt går bra och för Alvin tror jag det blir uteritt om det inte blåser storm!

Sunshine *

Nu ska jag och Älskling äta lite middag och sen ska vi fara och sola det är så grymt avslappnande och flera 100kr billigare än massage haha.
Sen blir det BigBrother ikväll tro om man kanske ska baka något också så min stora kärlek blir lite glad?

:)

Igår blev det ju grillning och fest och senare på kvällen drog vi och bastade blev sent vi kom väl inte hem fören 6imorse tror jag man känner sig lagom sliten idag! Men de e bara att ta nya tag jag drog med mig Mattias till stallet när vi vaknade och så last tränade vi hästarna Alvin klev bara på och Nina är verkligen jätte nyfiken på transporten nu haha hon är så söt hon vill gå in men samtidigt är det lite läskigt men hon vill verkligen :)

Mycket nöjd över båda två :)

Uteritt

Underbart det var att rida ut båda hästarna var pigga och glada! vi hittade massa nya vägar i skogen också idag tror vi var ute över 1 timme grymt skönt i detta väder :)
Imorgon ska jag försöka komma ut i skogen igen med Alvin :) Nino får nog ta det lugnt ska försöka last träna lite. Tog nog mycket på psyket idag då hon tycker det är lite jobbigt att behöva gå i skogen på trånga stigar och behöva vara lugn och snäll. haha men är grymt nöjd över båda hästarna.

Varit en jätte bra idag så jag hoppas kvällen fortsätter lika!

:)

Påsk

Ja det är ju påsk nu också som alla vet tror det är påskafton idag? är inte så bra på vad alla dom där dagarna heter men iaf så blir det grillning ikväll och dom där andra ska väl öla å supa på som vanligt.
Jag vet inte om jag ska dricka eller vara nykter. Känns skönt att vara nykter men samtidigt gott att dricka men jag blev så nojjig sen jag såg på tv programmet Du blir vad du äter, för tydligen tar det upp till en vecka innan kroppen börjar förbranna när man tränar om man har druckit.. känns verkligen ovärt då! Men samtidigt är det väl redan försent för min del haha så mycket sprit man har förtärt så tar det väl resten av livet innan det går ur kroppen!

Vi får se hur det blir nu ska jag försöka få liv i karln så han kan börja fixa min transport hehe.. sen blir det stallet med rebecka! :)

Lördag

Fint väder ute solen lysser och det är lagomt varmt jag hoppas det håller i sig!
Rebecka ska följa med ut till stallet och rida idag hon får rida Alvin så tar jag gula faran ;) Vi ska rida ut i skogen en sväng hoppas underlaget där är bra:)
Känns kul att ha någon som kan följa med ut och rida som KAN rida. Så att man kan koncentrera sig helt och hållet på hästen man sitter på själv!

Mattias var nykter igår så vi var på hans jobb han skulle byta till sommar däck och jag skulle montera ihop en pall som jag köpt på IKEA haha ja jag kan ju säga att jag aldrig ska bli någon snickare iaf! tror jag fick göra om allt tre gånger innan det blev som det skulle :P haha och varningarna som satt på var ju lite roliga man får inte gå på pallen, man får inte ramla från pallen, man får inte måla den och man fick absolut inte ha den ute. Känns som att den är gjord för att ha gömd bakom i garderoben någonstans :p MEn färg ska den få och ute kommer den att vara!

Idag ska den få lite färg på sig så får ni se hur snygg den blev sen ;)

Today

Dagens ridning gick bra haha Nina var lite pigg och glad och blev lite busig när vi skulle galoppera det gick mer uppåt än frammåt ;)

Alvin var åt andra hållet han ville helst inte galoppera. Han var verkligen super fin i traven idag gjorde några ökningar och det gick jätte bra man verkligen känner hur han tar i och gör allt man ber han om!

Night

Ja och då har det kommit ännu mer snö. trodde det skulle vara vår nu men tydligen inte ute är det ca 15cm snö igen.. känns ju lagomt kul och blir ju knappast bättre om allt smälter imorgon så det blir slask.

Antingen ska det vara snö eller inte hatar det här mellan vädret underlaget blir så dåligt att rida på!

Men är glad att jag slapp vara chafför ikväll nu när grabbarna är ute å partayar som vanligt!

Imorgon får det bli lite bättre uppdatering kanske kan få med någon som kan fotografera lite i stallet! :)
myshäst

Yeah!

Bara 4,5timmes jobb kvar! Love it!

Fick papprena idag från skatte saken och jag kommer få tillbaka 9940kr i skatteåterbäringen. Och direkt när dom kommer in i sommar så ska jag köpa en riktig hoppsadel åt Alvin! för jag hatar verkligen sadlarna han har nu dom är osköna och man får inget stöd i dom + att dom typ puttar en frammåt.

Funderar på en keiffer eller liknande då jag tycker dom är så otroligt sköna! Men får ta ut en sadel provare och höra vad den säger att det finns för sadlar som passar!

Ska även passa på att pröva ut en dressyr sadel då. Men det får bli något billigare där då jag anser att hoppsadeln är viktigast!


old

Här är en film sen jag provred Nina hon som rider skulle visa upp Nina för mig blev kanske inte jätte lyckat. gillar pappas kommentar!

http://www.youtube.com/watch?v=uMb7y3SxOsg&context=C44be8e6ADvjVQa1PpcFNBNnR9Z1kGDKoBDWSyetmtjU45A2EEaHQ=

hopp

Här kommer en till bild på mig och Nina väldigt dålig kvalité på bilden!

"Hoppade" ca 50cm idag haha nu är jag bara ännu mer sugen på att hoppa på riktigt!

Tjejen

Tjejen fick 4ungar i lördags:) Dom är så otroligt söta

Jump

Nej nu ska jag fara och rida hästarna är grymt hoppsugen men vet inte om underlaget håller för det idag har varit så himla soligt hela dagen annars får det bli uteritt för båda två.

Vill verkligen ha sommar nu så man kan hoppa regelbundet!

Bjuder på en riktigt ful hopp bild på mig och nina, har inte så många bilder då vi hoppar..

Skolan

Ja antlingen klar med 5 uppgifter i svenska A så ska fara och lämna in dom så förhoppningsvis har man gjort bort den kursen nu men förvånar mig inte om dom hittar på något mer.
Sen så måste jag hitta en bok som jag fått från skolan så jag kan svara på en sista fråga på NK så att jag kan lämna in den så den kursen blir klar.

Känner mig väldigt duktig som redan lyckats tappa bort allt arbete jag tog hem för svenska B Så bara fara och försöka få fram nytt material..

Fick hem stundent kläderna igår som jag hade beställt. Dom är as sköna ångrar att man inte köpte dubbel uppsättning!


Sen så måste jag försöka hitta några kläder jag kan ha på själva studenten har inte ens börjat leta ^^ 

Och imorgon blir det att jobba från 7.45 till 17.00 känns riktigt bra att man får in lite pengar nästa månad också! :) 

Tömkörning

Tömkörde båda hästarna idag. Nina var jätte  duktig prövade även att "köra" hon över ett litet hinder och det gick också bra ska fortsätta med det då hon älskar att hoppa och bli tömkörd!

Haha ja alvin var ju en liten annan sak att tömköra han var väldigt snäll men VÄLDIGT svår svängd haha men det gick någorlunda på slutet men det var svår att galoppera honom då han inte fatta att vi skulle svänga också sen att han försöker sparka en i huvudet så fort man försökte få honom att galopperaa var ju lite spännande också!. Så efter släppte jag honom lös så han fick busa bort lite energi :) Så imorgon kanske han är lite lugn när vi ska rida!


Det snöar som fan ute nu så har jag tur så ligger det kvar lite tills imorgon också så att underlaget blir som idag!

Här kommer lite bilder från idag!

Hovis

Nej dags att göra sig iordning så att man kan fara och köpa lite mat åt Alvin och sen hämta upp Madde så vi kan fara och tömköra Nina och vänta på att hovslagaren ska komma till Alvin sen ska även han få bli tömkörd! :)
Hoppas marken är någonlunda hård så man kan galoppera dom lite också vädret går ju upp och ner hela tiden ena stund är det sol och +grader nästa så är det -grader och snö det kan ju gärna få bestäm sig hur det ska ha det som!

Ska försöka få lite bilder på tömkörning som jag även ska ha till projektarbetet!

Tisdag

Alvin brydde sig inte alls om klippmaskin även att den levde om som ett tröskverk! Men jag måste klippa manen mer tog bara lite igår han blev lite less och vill gå och äta eftersom alla andra fått mat så han börja kasta med huvet haha tror inte det blev så många hack i manen iaf!

Nina får bli klippt idag då hon ändå får gå in som stöd åt Alvin vid skoningen :)

Hade tänkt fara till skolan idag då det är ända dagen jag har någon lektion med lärare men vaknad lite sent så vet inte om jag ids gå dit!
Jävla skit skola som inte ens kan ha en riktig häst lärare utan de ska vara telefon kontakt då tycker jag att ja kan ha telefon kontakt också så jag slipper gå dit överhuvudtaget!
Skönt att det inte är så många veckor kvar innan man slipper skiten!

Midnight Light

Bjuder på en bild på min prinssesa <3

Ikväll

Ikväll ska Mattias följa med mig till stallet ska pröva den nya klippmaskinen tänkte pröva att klippa alvins man. Den växer ju hur fort som helst men ninas man får jag nog klippa med sax som vanligt då hon gärna står på 2ben då hon hör en klippare ;)

Så jag hoppas Alvin är lugn :)

Måndag

Nu ska jag far till hästarna och göra klart där dom får vila idag!
Sen ska jag och Madde fara och sola lite jag kan inte bli brun men det är skönt att sola lite ibland! :)

Imorgon står tömkörning på schemat för båda hästarna blir roligt att se vad Alvin tycker om det han är ju inte körd så det borde ju inte vara några problem! :)

Alvin

Alvin
f 2002
e:Knast Halsnaes u: Alfa
ue: Daler 180

Ras: Fjording

Jag har alltid sagt att jag ska ha en fjording sen jag var liten och nu äntligen har det blivit av!
Jag köpte Alvin 11Februari 2012 av en jätte trevlig familj som hade haft honom sen han var föl.
Han är jätte välriden Ida som hade honom hade tävlat upp till 1m om jag minns rätt och tränat upp till 130. Hon tävlad honom också i fjord SM 2011 med bra resultat.
Han är jätte fin i dressyren har en stabil form och flyttar jätte bra för skänkeln.
Men det bästa av allt är nog att han är så lättlastad :)

Har inte haft honom så länge men han är verkligen en super trevlig häst han är 155,5cm i mkh.
Har tävlat 1gång i dressyr och är super nöjd över honom har inte hunnit hoppa honom så mycket men han är väldigt fin i hoppningen också! Han har ju sina 2 ston i hagen nu så han kan bli lite hingstig när man ska rida ut själv eller när man far till ridhuset och det är ston där haha.
Han visade sig var en liten rymmare när strömmen inte är på staketet men det är tur att han är så snäll att leda tillbaka och han inte rymmare så långt!

Samt måste jag träna lite NH med honom då han visade sig vara mer skvätten för saker än vad nina är.
Men med träning kommer man långt!

I år har jag planerat några tävlingar vi ska vara med på men ingenting är seriöst i år får vara ett test år och mest på skoj så ta vi det lite allvarligare nästa år då man lärt känna varandra bättre!

Alvin är jätte mysig och älskar uppmärksamhet och att få jobba!

Alvin ska få nya sadlar till sommaren för tillfället får han använda ninas sadlar + sin egen dressyr sadel!
Alvins utrustning:

Hoppsadel: Wintec cair
Dressyrsadel: Wintec cair

Nina

Nina
f 2001
e: Okänd u: Okänd

Ras: Camargue korsning

Jag köpte Nina från en ridskola 25maj 2010.
Jag hade ju bestämt mig för att jag skulle köpa en snäll välutbildad häst och absolut ingen ridskole häst och ingen fux och absolut inte ett sto. Men jag kom hem med isabellfärgat sto på 155cm haha ja ibland
blir det inte riktig som man har tänkt sig. Jag blev kär i Ninas personlighet på engång och hon hoppade jätte bra jag hoppade hon 115på provridningen och dom visade upp hon till 130 så hoppa kunde hon men inte riktigt mycket mer än så.
När jag väl fått hem hon var det mycket jobb hon kunde inte galopp fattningar förstod inte alls vad man ville om man bad hon gå undan för skänkeln. Hon gick inte att lasta kunde inte trampa under sig och gå i form. gick inte att rida ut på. Va tjurig att få ut ur hagen Hon är ett sto med mycket personlighet och ett mycket starkt psyke!
Men nu efter mycket jobb och ett miljö ombyte så är det en helt annan häst Hon har blivit jätte fin i dressyren första dressyr tävlingen skenade hon runt men nu sista så kom vi 3:a
Hon placerar sig jätte bra i hoppningen.
Det går att rida ut fast hon kan vara lite spänd men det går!
Hon älskar allt i mat väg!
Just nu håller jag på träna för fullt med lastningen då jag nyss köpt en egen transport
Och hon gör stora framsteg från att man har stått och föröskt lasta i 7timmar till att hon är riktigt nyfiken och vill gå in och kolla lite försiktigt i transporten så är jag riktigt nöjd men det är en lång väg kvar!

Ja som sagt hon är en liten bestämd dam som testar en varje dag det är absolut ingen häst man bara hoppar upp och tror att man rider!
Men det är skönt att hon slutat stegra iaf tidigare så stegra hon när man red ut när man hoppa när man skulle göra skänkelvikningar när man skulle gå ut ur hagen osv..

Det är så roligt att se alla framsteg hon gör och när hon är på min sida och är sammarbetsvillig så är hon väldigt mjuk att rida och gör verkligen sitt bästa för att göra rätt!


Ninas Utrustning:

Hoppsadel: Santa Cruz Facundo
Dressyrsadel: Pfiff Amaretto
Western sadel: Saddle King

+Massvis av olika träns!

Idag

Mamma & Pappa kom hem från sin kryssning idag och titta vad pappa köpte åt mig på båten :)
Nu har ju iaf jag och mattias något att dricka till kvällens avsnitt av Big Brother haha det är egentligen värdelöst program men man blir beroende av att se det.

Men nu ska jag fara och handla så jag Älsklingen får någon middag ikväll :)

Dressyr

Här är en bild från första dressyr tävlingen med Alvin är riktigt nöjd över honom men nästa gång ska jag gå in lite senare på framridningen så att han inte hinner bli så trött. Jag har alltid tävlat hoppning man är så van att man knappt har 5min på framhoppningen och i dressyren tar det ju evigheter tror vi var på framridningen i 30min minst.

Längtar tills på tisdag då Alvin får på sig en sko igen så vi kan börja träna stenhårt för första deltävlingen i sundsvall.
Jag är ju med i Div III i dressyr med honom så måste börja komma igång på riktigt jag är verkligen ingen dressyr ryttare men det är roligt att vara med ändå! :)

Söndag

Ja idag var det inte Ninas bästa dag! Hon visade verkligen vilket surt litet ponny sto hon kan vara. Först skulle hon inte gå från hagen bara stod som fast frusen i marken. Då blev jag less och satte kedje grimskaft under hakan på hon och när hon kände det så blev hon vansinnig och stod bara och stegra men sen insåg hon nog att det bara var att följa med in i stallet :)
I ridningen så var hon spänd ville inte lyssna och kunde ju absolut inte trava eller galoppera då tvärnita hon och slicka öronen bakåt och sparka emot skänkeln haha ibland är hon bara för underbar :) men sen på slutet släppte hon efter och gick riktigt bra!