Tisdag!

Äntligen en ledig dag efter en lång jobb helg!

Ska dra en drive till häggströms med mattias idag får se ifall man hittar något spännande! :)

Today!

Idag har jag tänkt att jag ska försöka hinna rensa upp lite i garaget och se över vad jag har i häst väg och sälja allt som jag inte behöver!

Säg till om det är något ni är intresserad av jag har det mesta till häst i strl shet-x-full Och täcken upp till 155 :)

Annica

Idag fyller syrran år så har varit där och grattat henne och fikat i massor, men nu blir det hemma och trycka i sig lite mat som darling fixat :)

Life

Nina - framsteg

Nina - mitt älskade lilla ponnysto<3
 
När jag köpte Nina var tanken en problemfri häst som jag kunde lära mig av och klättra i klasserna med! Blev dock inte som jag tänkt mig, men jag har aldrig ångrat mig att jag köpte hon, har bara fått tänka om och träna på annat och lägga tävling på högre nivå åt sidan.
När jag köpte hon fick jag lovat att hon var lättlastad, snäll att rida ut på, snäll i all hantering, snäll att klippa, ridning m.m
Kanske inte riktigt var så men vi jobbar med allt!
 
En liten lista på lite problem som varit/är som vi jobbat med eller är klara med!
 
[x] Lastningen
[/] Uteritter
[x] klara av att vara ensam
[x] Få hon att sluta stegra vid hantering från marken
[ ] Klippning
[x] Galoppfattningar
[x] Duscha
[x] Trafiksäker
 
+ hundra saker till vi måste jobba med.
 
Nina är en dam med ett riiktigt humör och nerver både på insidan och utsidan, men med ett hjärta av guld<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alvin

Alvin var klockren idag, han var verkligen på min sida och gjord allt! Han brydde sig inte ens om en unge på cross som körde förbi oss fram och tillbaka på vägen som en dåre hela tiden! Underbara häst, efter ridningen blev det lite träning från marken. Han klev upp på pallen med alla 4hovarna idag utan problem :)
 

Fredag

Jobbar med att få ordning på en lång och kortsiktig plan för Alvin, finns många delar som ska få plats :D Letar även efter en bra tränare för både hoppning och dressyren.. inte lätt i lilla ö-vik!

Ledig?

Ledig från jobbet idag :) Men vet inte riktigt om det kan kallas ledig tycker ändå man har hundra grejer man måste hinna med!
Men nu först och främst påå schemat så är det att laga lite mat och fara upp me den på mattias jobb, sen ska fönstrena putsas! Och efter det till mina underbara fyrbeningar! Och när jag e klar där så hinner jag nog inte så mycket mer idag^^

Onsdag!

Nej nu blir det till att byta om och fara till mina gulingar!
 
Beroende på om alvin är lugn och på bra humör idag så ska jag testa att stänga för bommarna på transporten igen. får se om helvetet brakar lös eller om det går bra... :)

Alvin<3

Alvin min fina kille som alltid ställer upp kan vara en riktig fegis! Har tränat mycket från marken med honom sen jag köpte honom, första gången han såg en pressening så trodde jag hjärta skulle stanna på honom men han har gjort många framsteg nu! I förrgår så vågade han gå över en pressening för första gången :) Men lite läskigt var det först, haha han stampa på den som om det var en orm och kolla om den skulle attackera.... smart häst!
 
Men vi tar det stegvis en dag ska han bli lika duktig och orädd som nino<3

Glada hästar

Glada hästar igår efter Alvins lyckade rymning från löshoppningen `^^
 

Idag

löshppade hästarna idag igen Nina var jätte duktig hoppade 130 helt obrydd hon tyckte att hon kunde få få och äta istället hehe men snäll och ställde upp. Däremot Alvin den busen gjorde som sist även fast jag satt upp fler avspärrningar så lyckades han smita från hoppningen 4ggr........
Han är då riktigt duktig på att krypa lyckades ta sig under linan som var 30cm hög.. Haha duktig killen men han tyckte det var skit kul att han lyckades varje gång iaf^^
 
Film på nino
 
 

Shoppa!

Passa på att shoppa nya snygga höst/vinterkläder till dig och hästen hos Horsemeup.se klicka på bilden nedan för att komma direkt till webshoppen!
 
 

:)

Klippte Alvins man idag blev ganska nöjd faktiskt tycker det är svårt att få till den bra, jag glömde skarvsladden hemma till klippmaskin så jag fick ta saxen.. imorgon ska nog lillgrabben få hoppa lite om han inte gör som sist hehe ;)

Nu väntar tv:n, ha de gött allihop!

Facit :)

Enkelt facit!
 

Beställt

Har precis beställt massa kläder och väskor inför hösten :D Nu är det bara att hitta några nya skor också!

Lördag

Underbart väder ute! Ska fara och lastträna senare men nu väntar jag på att mattias mamma och pappa ska komma förbi och fika :)

Torsdag

Hästarna får lite välförtjänt vila idag då det är +26 grader ute och stekande sol! Och jag börjar jobba om mindre än 2timmar igen!


Kan berätta att Nina är inte som andra hästar, när det är så här varmt då är hon verkligen på topp humör och laddad till tusen hon är perfekt tävlingshäst på sommaren för hon blir absolut inte slö av värmen den taggar igång henne. Men är det mullet och lite svalt då blir hon slö hehe hon är lite tvärtom!

Och när det blåser ute ordentligt så är hon världens snällast och verkligen skärpt och hittar inte på nånting! Men är det vindstilla så kan hon få för sig lite bus! Haha knäppa lilla ponnysto<3

uppdate

Ska försöka mig på att byta webbläsare nu så att blogg.se ska fungera bättre så ni får mer uppdatering och bilder :) Får se om jag lyckas!

onsdag

Precis kommit hem från stallet Vanessa var här i stan idag så hon följde med mig till stallet hon fick låna Alvin så vi for ut och skrittade en sväng, mys! Bra huvudträning för Nina! Nu ska jag försöka fixa nått att äta och förbereda mig för ett kvälsspass på jobbet :)

Löshoppning

 
Löshoppade Nina idag hon blev riktigt glad :) Vi slutade på 1,10 idag för hennes del då det var länge sedan hon blev löshoppad men hon hoppade det utan några problem! Ville försöka löshoppa lite oftare men det är ju sådrygt att sätta upp och ner alla hinder och stolpar och liner m.m
 
Funderar på att sätta upp en typ av korall nästa sommar som får stå uppe hela tiden med hinder så man kan lösa hoppa oftare!
 
Alvin var också riktigt duktig och tyckte det var roligt, men han fick bara hoppa några få gånger blir mer för hans del till helgen tror jag :) Älskade fina hästar<3
 
 
 
 
 

Are you happy now?

Lyckligare nu
 

Måndag

Skönt att äntligen får vara lite ledig efter jobbhelg!

Är sugen på att löshoppa hästarna idag fast egentligen vill jag inte vara själv och göra det då det blir mer bök.. Det är längesedan Nina fick löshoppa på riktigt, första gången jag löshoppade hon så fattade hon inte riktigt grejen men sen tyckte hon det var kul bjuder på en gammal bild:)

Fina killen<3

Bara att jobba till 17.00 i em sen kommer släkten och ska fira älskling eftersom han fyllde år i onsdags, sen blir det träning med hästarna dom fick det lugnt igår då dom var nyskodda.Skrittade ut med Nina riktigt stolt över damen! Hon skötte sig jätte bra hon prövade att stanna två gånger och så backade hon ner i diket en gång men annars gick allt bra!

Sånna otroliga framsteg på mindre än ett år!

film alvin

En kortare film på Alvin & Johanna dock blev den väldigt ryckig på nått knepigt vis..
 

Äntligen!

Nu är stallet så rent som det kan bli! Storstädade och skurade hela stallet i 6timmar känns skönt att fått det klart!
 
Imorgon ska hästarna få nya skor :) Ska försöka ladda upp filmen påå Alvin imorgon det ville inte fungera idag så tar tag i det efter jobbet!
 
 
 

Torsdag

Ja nu sitter jag bara och väntar med att maten ska bli klar så jag kan fara och lämna den till darling på hans jobb innan jag kan bege mig ut mot stallet och rida mina fina hästar i regnet! Sen blir det storstädning av stallet allt ska skrubbas så det bli rent och snyggt :D

Fina killen<3

Johanna(min tränare) fick testa att rida Alvin idag. Det gick riktigt bra tycker hon red Alvin riktigt bra :) Film kommer senare :)

Nina<3 bland dom första tävlingarna